(návod
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Co se zbytkem protlaku?

Postup
Kupuji větší množství protlaku (více za méně korunek).Zbytek jsem ukládala do lednice,ale při delším skladování se zkazil.Tak jsem si pomohla takhle....možná nějaká hospodyňka využije i na něco jiného.Budu ráda když se snámi o tento nápad podělí.
Zbytek jednoduše naleji přes nálevku do sáčku na vytváření ledových pecek a dám zamrazit.
Pokud je protlak hustější pomůžeme si opatrně špejlí....pozor ale abyste sáček nepropíchli !!!
Když potřebuji třeba ochutit jídlo, jednoduše uloupnu potřebné množství peciček.
Zbytek jednoduše naleji přes nálevku do sáčku na vytváření ledových pecek a dám zamrazit.
Pokud je protlak hustější pomůžeme si opatrně špejlí....pozor ale abyste sáček nepropíchli !!!
Když potřebuji třeba ochutit jídlo, jednoduše uloupnu potřebné množství peciček.

tady s nálevkou....opatrně!!!
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
larossa
(upraveno)
9. 9. 2011, 11:26






nahlásit
tyleka
(upraveno)
21. 7. 2010, 21:34
Mně se to líbí. Nikdy mě to se zbytkem protlaku nenapadlo, i když zmrazuji moc ráda a mám desítky různých tvořítek na led - plním je i džusem (krásná barva!), mlékem, kávou, nebo do "kostky" vody vložím jednu borůvku, malinu, měsíční jahodu...
nahlásit

Moni23
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:24
To je D
O
B
R
Ý.




nahlásit

lenka s krakenem
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:53
Zdravím , já takhle skladovala jídla pro dcery ... v jednom sáčku brambory , v druhém mrkev , další brokolice , špenát , maso ( králík a kuře)..... a k obědu pak dostávali pecku masa , pecku mrkve a pecku brambor...a kombinacím se meze nekladli . Bylo uvařeno , sice ne čerstvé , ale od maminky

nahlásit
NKA
(upraveno)
18. 3. 2010, 18:29
Ja pretlak ľúbim,tak keď ostane/málokedy/zjem ho,v Jednote je aj krabicový asi pol kila.


nahlásit
Egreska
(upraveno)
17. 3. 2010, 18:48
ja zase zalejem zvyšny pretlak v konzerve olejom a vydrží do dalšieho použitia
ale aj toto je dobry napad ked vam zostane niečoho vela






nahlásit

kevinecka
(upraveno)
8. 10. 2010, 21:46
@Egreska
s tím olejem to je taky dobrý nápad...jak vám dlouho vydrží , máte odzkoušeno?


nahlásit

Jolly12
(upraveno)
14. 3. 2010, 16:18
Dievcata a moj sposob zmrazovania vinka ked sa nedopije. Na masko pride takto vhod
nahlásit

babi Irča
(upraveno)
17. 3. 2010, 18:18
@Jolly12
Jééé, přesně tohle dělám s vínem také. Teda pokud nějaké zbyde.




nahlásit

Marci75
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:14
@Jolly12
Když u nás nikdy žádné víno nezbyde

nahlásit

Marci75
(upraveno)
13. 3. 2010, 19:11
Já kupuju jen malé baleníčka - na rajsou nám stačí dvě malé plechovky
, ale i tak třeba někdy zbyde, tak zamrazím jen tak v mikroténovém sáčku. Tohle je dobrý pro větší množství


nahlásit

simeks
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:02

nahlásit

kevinecka
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:01
@simeks
no jejda
to je super
citrony taky dlouho nevydrží
a kostka do čaje
to bude super
díky za nápad








nahlásit

zdravuska1
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:56
to je dobrý



nahlásit

Viko
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:07



nahlásit

zdravuska1
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:56
@Viko
koupíte všude třeba v papírnictví jsou to sáčky na led
nahlásit

AndyL.
(upraveno)
13. 3. 2010, 11:33
Díky, určitě využiji. Kupuji protlak v krabici z Liedla a také mi zbývá


nahlásit

Johnova
(upraveno)
13. 3. 2010, 10:02
¨Kupuji malé protlaky a když někdy přeci jen zbyde tak ukrojím kousek potravinové fólie a šup s tím do mrazáku

nahlásit

jarka 128
(upraveno)
13. 3. 2010, 9:40
Super nápad
určitě vyzkouším











nahlásit

Evásek.cz
(upraveno)
13. 3. 2010, 0:40



nahlásit

kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 1:47
@Evásek.cz
kupuji půlkilové balení a vyjde to asi do dvou těch pytlíků na led
já si zamrazím jen na dochucování
na rajskou omáčku použiji samozřejmě celý
...a dochucuji jen několika kostkami





nahlásit

Evásek.cz
(upraveno)
13. 3. 2010, 5:37
@kevinecka
půlkilové balení??? Tak to jsem ani nikde neviděla - to máte asi z Makra, že?

nahlásit

kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 18:40
@Evásek.cz
z Lidlu a někdy i z Makra,ale myslím,že větší balení mají na více místech

nahlásit

sarks
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:35
@Evásek.cz
500g kečupy jsou běžně i 900g v plastu
nahlásit

Evásek.cz
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:46
@sarks
tak kečup to je běžné, ale protlak je něco jiného - ten jsem v obřím balení ještě neviděla
, je fakt, že jsem se po něm ani nesháněla... proto mě to překvapilo


nahlásit

soniccz
(upraveno)
12. 3. 2010, 23:55
Protlak by mě asi nenapadl, mrazím si takto vývar

nahlásit

tris
(upraveno)
12. 3. 2010, 23:54




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
12. 3. 2010, 22:49
Já používám ty klasické plastové a pak když to zmrzne tak to vyklepnu a dám do sáčku se svorkou. Nějak jsem si nezvykla tyhle sáčky používat - led jako takový nevyužíváme ani v létě.
nahlásit

kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 1:49
@
..takhle si dělám petrželku z naší zahrádky
krásně pak voní nejen v zimě v polévce


nahlásit

Jonáš7
(upraveno)
12. 3. 2010, 21:34











nahlásit

marsehetz
(upraveno)
12. 3. 2010, 20:57


nahlásit